perjantai 27. lokakuuta 2017

Seikkailumatkailu

Temppupotkulautailu eli scoottaus on extreme-urheilulaji, jossa tehdään temppuja lajiin tarkoitetulla kaksipyöräisellä potkulaudalla. Scoottausta harrastetaan sekä urbaanissa ympäristössä, että skeittiparkeissa.
Image result for scoottausScoottauksen tyylit rajoittuvat "parkki"-scoottaukseen ja "street"-scoottaukseen. Street-scoottauksessa käytetään esimerkiksi kaiteita "reilaamiseen", betonirakenteitä ja portaita temppujentekoon. Parkissa taas tehdään esimerkiksi voltteja tai muita korkeita ilmatemppuja. Parkeissa on erilaisia ramppeja, hyppyreitä ja kouruja. Scootausta harrastetaan yleensä silloin, kun ei ole lunta maassa, mutta sitä voi harrastaa myös halleissa sisällä.
Suomessa scoottaus on yleistynyt viimeaikoina, mutta ennen sitä harrastettiin vain Amerikassa, Australiassa, muualla Euroopassa ja Uudessa-Seelannissa.

Osallistujilta vaaditaan perustervettä kuntoa ja vähintäänkin kävelykykyä, jotta pysyy laudan päällä. Turvallisuuden vuoksi lajissa käytetään kypärää sekä polvi- ja kyynärsuojia.

FinScooter Oy 

Yritys järjestää ilmaisia scoottauskursseja lauantaisin klo 10-12. Kurssin hinta on 20e. 
FinScooter järjestää kursseja Kontulassa ja Vallilassa. Kursseja on aloittelijoille ja vähän kokeneemmille.



  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti