tiistai 20. syyskuuta 2016

Room Escape

Asiakaspalvelutilanteeeseen valmistautuminen

Pukeuduin tummiin vaatteisiin koska teeemamme oli kauhu. Sisustimme luokan mahdollisimman pimeäksi. Järjestelimme pöytiä päällekkäin "torneiksi" ympäri luokkaa. Vuorasimme ikkunat jätesäkeillä ja laitoimme jätesäkkejä myös pöydille ja kattoon roikkumaan. Keitimme kilon spagettia sekä toimme kotoa mausteita muutamia tehtäviä varten. Askartelimme 10 vihjelappua, laminoimme ne ja piilotimme niitä ympäri luokkahuonetta. Tulostimme teemaan sopivia kuvia ja liimasimme niitä seinille. Levitimme myös fatboy tyynyjä lattioille.
 Tiesin, millainen asiakasryhmä Sotelta oli tulossa. Siellä oli hieman enemmän tyttöjä kuin poikia.

Asiakkaiden vastaanottaminen

Kävimme Suvin kanssa hakemassa asiakasryhmän punaportin kahvilan edestä ja johdatimme heidät yläkertaan luokkahuoneemme luo. Kyselin heiltä fiiliksiä ja sellaista. Toivotin heidät tervetulleeksi ohjelmapalveluumme ja me kaikki esittelimme itsemme. Selitimme säännöt ja kerroimme vähän mistä on kyse.

Asiakaspalvelijana toimiminen

Asiakasryhmän saapuessa huoneeseen keräsin heiltä puhelimet pois. Hoidin jutan kanssa erään tehtävän ("pelkokerroin").
  Yritin olla mahdollisimman mukava ja kohtelias asiakkaille. Hekin käyttäytyivät hyvin. Mielestäni palvelin asiakkaita ryhmänä.

Asiakaspalvelutilanteen päättäminen

Room Escapen päätyttyä kysyin heiltä omatoimisesti mielipidettä ohjelmapalvelustamme. He sanoivat että heillä oli todella mukavaa ja että he voisivat suositella sitä muillekkin. Hyvästelimme asiakkaat ja toivotimme heille mukavaa loppupäivää.

Asiakaspalvelutilanteessa käytettävien resurssien ja tietotekniikan hallinta

Elton toimi dj:nä ja soitti pelottavaa musiikkia youtubesta Room Escapen aikana. 
Itse käytin vain laminointikonetta vihjeiden laminointiin.

Loimme ryhmämme kesken Whats App- ryhmän kommunikoinnin helpottamiseksi vapaa-ajalla. Suunnittelimme siellä kaikenlaista. Teimme paljon myös koulussa.


Turvallisuudesta huolehtiminen

Ennen ohjelman aloittamasta kysyimme ruoka-aineallergiat erään tehtävän takia. Varoitimme heitä lattialla lojuvista fatboy tyynyistä koska huoneessa oli pilkkopimeää.

Muuta


Tapahtui muutama yllätys. Heidän tietokone tunnuksensa eivät toimineet meidän koneillamme, joten kirjauduin omilla tunnuksillani, jotta he pääsisivät internettiin. Kesken pelkokertoimen piti lähteä juoksemaan hakemaan vettä juomaksi, kun se oli unohtunut. Musiikin keskellä tuli välillä mainoksia.
   Ryhmämme työnjako sujui hyvin ja tasapuolisesti. Ohjelmapalvelussamme oli hyvää se, että olimme suunnitelleet ja toteuttaneet sen huolellisesti. Muuta parannettavaa ei ollut, mutta ohjelmamme olisi saanut kestää hieman kauemmin. Tuotimme asiakkaille mielekkään elämyksen. 
  Asiakkaat hyödynsivät kaikkia aistejaan ohjelmapalvelussamme. He maistelivat mausteita pelkokertoimessa ja upottivat kätensä spagettiin etsiessään vihjettä.
  Opin tapahtuman järjestämisestä sen, että se vaatii paljon aikaa. Täytyy olla huolellinen ja miettiä tarkkaan kaikki yksityiskohdat.
  Minulle jäi todella hyvä fiilis Room Escapestamme. Tuntui hyvältä että asiakkaat tykkäsivät, koska näimme paljon vaivaa. Kaikilla oli kivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti