lauantai 28. tammikuuta 2017

Edunvalvontajärjestöt

SMAL

SMALin jäsenet työllistävät kotimaassa ja ulkomailla noin 2 500 henkilöä. Kuuluu yli 100 matkailualan yritystä ja tahoa, kuten kuljetusyhtiöitä, majoitusliikkeitä, kotimaisia ja ulkomaisia matkailutoimistoja sekä matkailualan oppilaitoksia, konsultteja, medioita ja teknologiayrityksiä. Matkatoimistojäseniä on reilut 160 ja niiden toimipaikkoja yhteensä noin 250.

Liiton tavoite on edistää matkatoimistoalan kehitystä Suomessa, ajaa jäsentensä yhteisiä etuja ja valvoa niiden oikeuksia, toimia hyvien liiketapojen ylläpitämiseksi, luoda edellytyksiä hyviin suhteisiin ja toiminnaliseen yhteistyöhön jäsentensä ja matkailualan muiden yritysten kesken.

Liiton palveluihin kuuluu maksutonta lakiasiainneuvontaa ja muita neuvontapalveluita jäsenille, menettelytapaohjeita poikkeustilanteissa ja koulutusta matkatoimistoalan ajankohtaisista aiheista.


AUTOLIITTO

Autoliitto on suomalainen autoilijoiden palvelu-, etu- ja harrastusjärjestö, sekä Suomen ainoa autonkäyttäjien kuluttajajärjestö. Liiton tavoitteena on tarjota jäsenille autoiluun liittyviä etuja ja palveluja.

Autoliitolla on noin 94 000 jäsentä. Autoliitolla on 50 paikallisosastoa. Jäseneksi pääsee vuosittaisen jäsenmaksun maksamalla. Jäsenille liitto tarjoaa erilaisia etuja, joista tärkeimpiä ovat alennukset laivalipuista, maksuttomat neuvontapalvelut, katsastusedut, oma tiepalvelunumero ja automatkailuoppaat.

Autoliitto on automatkailun asiantuntija. Se tarjoaa Suomen ainoana tahona automatkailuun keskittyviä matkailupalveluja. Autoliitto tuottaa myös automatkailuun liittyvää tietoa, oppaita ja muita kirjoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti